Emigratie, Op reis

De grote reis

15 juli 2016

En toen was het echt zover.. Dinsdagavond 12 juli na het avondeten bij opa en oma Timmer mochten de laatste snoepjes van de aftelkalender en was het tijd voor het grote afscheid. Wat dubbel.. Zoals Sofie al bij het uitzwaaien van de peuterschool zei: “Eigenlijk willen we twee dingen: we willen hier blijven en we willen naar Finland..”
Met lood in onze schoenen toch in de auto gestapt. Maar toen we goed en wel op de rijksweg zaten, voelden we het allemaal: het Grote Avontuur begint nu echt! En we hadden er zin in!

We rijden / varen in 4 dagen via Duitsland en Zweden naar onze eindbestemming. Zodat we samen echt beleven hoe ver het is en wat er tussen Nederland en Finland ligt.
Hierbij alvast wat “onderweg”-foto’s.
De eerste nacht reden we voorspoedig en kwamen dus middenin de nacht, 3,5 uur te vroeg, bij de boot naar Zweden aan.. Pikten we meteen een mooie zonsopgang aan de haven mee.
Aron maakte op de boot direct een Duits vriendje waar hij de hele dag mee speelde. Taal geen probleem voor Aron.. dat belooft wat!

travemunde trellebord ttlinesDe eerste overnachting was in een kleine Zweedse stuga net naast de grote weg. Twee stapelbedjes en wat fris water in de buurt, meer heb je toch eigenlijk niet nodig 😉jönköping overnachtingDe tweede overnachting was in Strömsbruk. Prachtige omgeving, dus een mooie avondwandeling gemaakt. Dat vonden de muggen ook fijn..strömsbruk kustleden overnachtingDe benen-strek-stops worden steeds mooier naarmate we noordelijker komen.zweden pitstop camper kanoEerste voetje in de zee tussen Zweden en Finland!husum strand

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Arie Huisman 17 juli 2016 at 15:01

    Erg leuk om jullie te volgen,tante Marie en Arie.

  • Leave a Reply