Natuur, Thuis

Een eigen steiger

6 mei 2017

Wat hebben wij genoten van de winter. En wat duurde hij lekker lang dit jaar.. Waar menig buur er wel klaar mee was met Pasen, waren wij blij met iedere verse laag sneeuw. Nog een keer langlaufen, weer een fort maken.. nog een middag sleeën..!
Maar nu de dooi echt doorzet krijgen wij ook zin in de lente. De jongens willen liefst elke middag al op slippers de tuin in, ook al is het vaak maar net boven nul en ligt er nog best wat sneeuw en ijs.
Vandaag besloten de mannen dat het tijd was om de kano te water te laten. Maar het water is nu door het vele smelten heel hoog en stroomt snel, en de kant is glibberig. Dus er moest een steiger komen. Hout zat in het bos, sjouwen en bouwen maar..!

 Alles moest wel goed uitgemeten en netjes waterpas natuurlijk.
Ondertussen was Sofie heel blij dat de weg weer zo goed als sneeuwvrij is, zodat ze lekker door de smeltplassen kon fietsen!

En toen was het tijd om de kano eindelijk aan het Finse water te laten wennen. Toch even een momentje..
Al stroomt het water snel, met Jaco als ervaren gids is dat geen probleem. We hebben heerlijk wat heen en weer gevaren in het lentezonnetje. We kunnen best een eindje komen nu, in ieder geval tussen twee bruggen tot de buren achter het bos. Veel verder moet ook niet, want dan moeten we zo lang op onze beurt wachten 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply