Studio Formo

Een Finse BV in oprichting

20 augustus 2016

Nu de kinderen naar school gaan (en het gelukkig daar heerlijk naar hun zin hebben) zijn wij weer volop aan het werk. Voor Nederlandse klanten van ons grafische bedrijf Studio Formo -> 3x hoera voor het digitale tijdperk. Waarin we iedereen kunnen bereiken alsof we naast ze staan, maar dan met uitzicht op Fins bos!
En tegelijk zijn we druk met de oprichting van onze Oy (Finse BV). Dat zou heel makkelijk moeten zijn. 15 minuten werk, kun je online doen. Paar keuzes maken, aandelengeld storten en hoppekee, geregeld. Behalve als je geen Fin bent en/of nog niet helemaal ingeburgerd. Dan kun je zomaar weer in een bureaucratisch cirkeltje terecht komen. Zoals deze: om een Oy online te registreren, moet je inloggen met een Bank-ID. Daarvoor moet je een Finse bankrekening hebben. Die krijg je als je oa je statuten kunt overleggen. En dat kun je pas als je… Enz. 🙂
Om dan nog maar niet te spreken over alle ingewikkelde Finse documenten die we de laatste weken hebben moeten “doorlezen” en invullen. Maar hey, dat zal vast in andere landen niet anders zijn. En gelukkig waren er weer verschillende mensen die ons hielpen door buiten de hokjes te denken en met vertalen.
En dus is de Oy inmiddels officieel in oprichting, kunnen we vast aan de slag en zien we uit naar het moment dat de registratie voltooid is!
Waar we ook hard voor aan het werk zijn, is de opening van de nieuwe locatie van 3 samenwerkende bedrijven: Fair Share, Decorat en.. Studio Formo! 9 september a.s. is het zover. Het wordt prachtig, echt iets unieks wat hopelijk heel de regio hier op zijn kop gaat zetten. Ik zal binnenkort wat sneak peek’s posten!

Boris kijkt regelmatig mee als we bezig zijn met ontwerpen van wand- en raamprints voor de nieuwe locatie. Vanmorgen besloot hij dat onze ramen ook wel een mooie print konden gebruiken..
Misschien moeten we de naam alvast wijzigen in Studio Formo & Zn Oy 🙂
IMG_5818

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply