Emigratie, Thuis

Een witte verjaardag!

26 oktober 2016

Al maanden was Sofie er duidelijk over: “Als ik jarig ben, dan gaat het sneeuwen!” Mooie wens, en een logische ook, want ze had nog nooit bewust sneeuw meegemaakt. Of in ieder geval kon ze het zich niet herinneren. Maar afgelopen week wezen de weersvooruitzichten nog niet op sneeuw. En als het al zou sneeuwen, dan zou het natte sneeuw zijn.
Toen werd het de ochtend dat Sofie 4 werd.. En jawel, toch! Ze werd wakker in een witte wereld! Wat een supercadeau!

Toch eerst kaarten en cadeau’s uitgepakt (Bedankt!!! Verjaardagspost is ZO leuk!)¬†lively

En gefacetimed met Nederland. En lekker pannenkoeken gegeten ūüėČ Daarna mooie zelfgekozen verjaardagskleren aan, dikke buitenkleren eroverheen en de prachtige witte tuin bewonderd. En toen: op naar het kinderdagverblijf waar ze meteen met haar vriendjes in de sneeuw mocht spelen!
Sneeuwballen gooien was¬†favoriet ūüôāimg_7081Alle kinderen ploften meteen achterover in de sneeuw om een sneeuwengel te maken. Sofie ook natuurlijk!img_7102
We vierden een klein feestje met vriendjes¬†van het kinderdagverblijf. En (ome) Marius kwam gezellig eten. Sofie heeft het heerlijk gehad, ook met alle aandacht via beeldbellen. Ze heeft pas een paar¬†verjaardagen gehad. Wij al wat meer en wij weten dus ook wat we missen. Of eigenlijk wie. Ons eerste verjaardagsfeestje hier en niet daar. Met sneeuw, rust, ruimte, ons.. Alles wat we graag wilden. Maar niet met iedereen. Klein beetje bitter bij het zoet. Veel zoet gelukkig. Want hoe anders met zo’n heerlijk vrolijke¬†grote kleuterdochter. Op naar het volgende feestje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply